Om Seapilot2star

Om Seapilot2star

Seapilot2star är en tuff double handed segeltävling vilket innebär att endast två personer per båt är med och tävlar. Allvar och tuffa förhållanden blandas med upplevelser, gemenskap och vänskap mellan både proffs, amatörer och familjer. Blandningen av deltagare är stor och skapar därmed stor dynamik i tävlingen.

Tävlingens huvudarrangör är som tidigare år Oxelösunds segelsällskap i samarbete med Wisby och Oskarshamns Segelsällskap.

Banan sträcker sig cirka 300 sjömil och har 2018 sin start 28/5 i Oxelösund med pitstop i Visby 29/5 och Oskarshamn 30/5 samt målgång 31/5 tillbaka i Oxelösund. Banan är alltså lång och eftersom det endast är 2 tävlande per båt innebär det en bitvis tuff påfrestning för seglarna ombord.

Tävlingen går att följa live med hjälp av Seapilot-appen eller på tävlingens hemsida (www.seapilot2star.se) eftersom ett krav för båtarna som ställer upp är att de ska ha AIS-sändare som visar båtens position. Detta gör tävlingen mycket mer spännande eftersom folk även på land också kan ta del av tävlingen dygnet runt. Några av båtarna kommer dessutom att vara utrustade med live-kameror så att det går att följa båtarna via online sändningar. Detta ökar spänningen i tävlingen ytterligare.

Anmälan och mer info finns på www.seapilot2star.se